Over ons

Soccer Event is een initiatief van Gerard Louwen die in 2011 voor het eerst deze dagen heeft georganiseerd bij zijn oude club v.v. Kolping Boys in Oudorp.

Wegens groot succes is Soccer Event zich verder aan het ontwikkelen en uitbreiden.

Gerard Louwen heeft voetbalervaring op hoog amateurniveau.

Hij is opgegroeid bij Kolping Boys en heeft in zijn jeugdjaren een jaar AZ-voetbalschool genoten. Hierna is hij doorontwikkeld tot een vaste eerste elftalspeler van Kolping Boys (1e klasse).

Tussendoor heeft Gerard twee seizoenen een uitstap gemaakt naar Amerika (University of the Southwest, Hobbs, New Mexico) waar hij het collegesoccer heeft mogen meemaken. Hierna heeft hij een seizoen 3e klasse bij SVW’27 in Heerhugowaard gespeeld en daarna nog twee seizoenen bij hoofdklasser Hollandia in Hoorn. Vervolgens keerde Gerard terug op het oude nest om bij Kolping Boys zijn carriere af te sluiten in de 2e klasse (1998).

Ook in de zaal heeft hij 25 jaar op hoog niveau bij zvv Koos Alberts Promotion in Sint Pancras gevoetbald (10 jaar Landelijk Eerste Divisie).

Zijn passie voor jeugdvoetbal is gevoed door bovenstaande ervaringen maar ook vooral door zijn voetbalkampervaringen in Amerika. Drie keer een hele zomer bij Rocky Mountain Soccer Camps (Colorado) en een week in de buurt van Detroit (Michigan). 

Tevens is Gerard na zijn voltooide studie aan de Academie voor lichamelijke opvoeding in Amsterdam sinds 1994 docent lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs in Hoorn (OSG West-Friesland).

In 1994 heeft hij zijn Trainer Coach oefenmeester 3 behaald.

De Soccer Event-coaches zijn goed opgeleide-, gediplomeerde mensen met veel ervaring in het werken met jeugdvoetballers. Ze zijn product van de “Hollandse Voetbalschool” (KNVB). Ze hebben passie voor het spel en hebben een enthousiaste- en positieve manier van coachen waarbij plezier, veilig voelen én verbeteren voorop staat. Meestal zijn het coaches die bekend zijn bij de club waar het Soccer Event gehouden wordt. Ze geven daar training aan jeugdelftallen en/of spelen daar zelf in een vertegenwoordigend elftal. Ze realiseren zich dat ze ook daarin een voorbeeldfunctie hebben. Trainers die zelf veel voetbalervaring hebben en weten waar het om gaat tijdens deze drie dagen, “Soccer and Fun”!